Zdrowsi na jesieni życia
28.11.2016

W dniu dzisiejszym 28.11.2016r. odbyło się na MOŚCIE kolejne spotkanie informacyjno ? medyczne w ramach projektu "Zdrowsi na jesieni życia - promocja zdrowia, profilaktyki zdrowotnej oraz zdrowego stylu życia." dla seniorów z Mościc.

Dietetyk Pani Paulina Tendera w interesujący sposób przedstawiła zasady zdrowego odżywiania oraz nawadniania organizmu. W trakcie spotkania odpowiadała także na liczne pytania zainteresowanych słuchaczy.

- Jesteśmy tym co jemy, jesteśmy również tym czego nie jemy - Pani Paulina zwróciła uwagę na problem niedożywienia który może być równie zgubny dla organizmu  co nadwaga. Prawidłowe odżywanie zgodne z nową piramidą żywieniową wpływa pozytywnie na cały organizm, istotne jest także picie odpowiedniej ilości wody (ok. 8 szklanek dziennie dla osoby dorosłej) oraz regularna aktywność fizyczna. Dzięki wprowadzeniu kilku dobrych zmian w sposobie odżywiania i zachowania możemy pomóc sobie w wielu dolegliwościach.