Bieg dla zdrowia, dla rodziny i dla Mościc!
26.09.2014

Stowarzyszenie KANON zaprasza wszystkich chętnych do udziału w I Mościckim Biegu o Puchar Zarządu Grupy Azoty oraz o Laur Dzielnicy Ogrodów. Bieg zorganizowany jest w ramach drugiej edycji DNI MOŚCIC, które odbędą się w dniach 3 - 5 października 2014 roku.

Bieg główny na 10 km oraz bieg masowy na 3 km rozpocznie się o godzinie 13.30. Biegi towarzyszące na 1 km rozpoczną się o godzinie 13.00. W konkurencjach oprócz mieszkańców Tarnowa i Małopolski wystartuje również młodzież reprezentująca mościckie i tarnowskie szkoły. Elektorniczna rejestracja do biegu dostępna jest do piątku 3 października do godziny 20.00. Dodatkowa rejestracja będzie prowadzona w Biurze Zawodówod godziny 11.00 do 12.45 w sobotę, 4 października.

Szczegółowe informacje na temat regulaminu biegu, trasy oraz zapisów można uzyskać na stronie www.bieg.moscice.pl. Pomysłodawcą i współorganizatorem DNI MOŚCIC jest Stowarzyszenie KANON. Patronat medialny nad tym wydarzeniem objął portal moscice.pl. Głównym organizatorem DNI MOŚCIC 2014 jest Grupa Azoty S.A..

Szczegółowy program obchodów DNI MOŚCIC jest dostępny na stronie www.moscice.pl oraz www.grupaazoty.pl.